Lisette -11kg Ik viel maar niet af, waardoor ik een nieuw dieet ook niet volhouden. Met Intermittent fasting en daarna het 8 weken slank programma is het wel gelukt. Haar doel is nu een gezonde mama zijn.

Ik ben Lisette en ik ben 44 jaar. Ik werk 27 uur in de week, waar ik 2 dagen van thuis werk en twee dagen naar kantoor ga. Ik woon samen met mijn lieve vriend en we hebben een mooie dochter van 2,5 jaar.

Tijdens mijn zwangerschap ben ik 38 kilo aangekomen
Voor mijn zwangerschap woog ik 60 kilo en bleef ik altijd op gewicht. Dat ik zwanger raakte ben ik gestopt met roken. Tijdens de zwangerschap ben ik 38 kilo aangekomen, door het zwanger zijn ben ik lekker gaan snoepen. Maar dat mijn dochter 1,5 jaar was, had ik nog steeds zo’n behoefte aan suikers. Nu bleek dat ik mijn rokersverslaving in geruild had voor een suikerverslaving. Ik viel snel af maar de laatste 11 kilo’s lukte maar niet.

Ik heb een aantal diëten geprobeerd maar ik viel maar niet af waardoor ik het ook niet volhield. Als ik 2 weken mijn best deed en de weegschaal maar niet naar beneden ging dacht ik wat heeft het dan voor zin. Hoppa dan maar weer een pak koek naar binnen 😉

Ik heb volgehouden en viel eindelijk weer af!
Via een vriendin kwam ik bij jullie terecht en ben ik begonnen met IF, ik heb dit 2 weken gedaan en ik viel eindelijk af. Ik was enthousiast over de menu’s en dit keer niet van die vreemde menu’s waar je allerlei gekken dingen voor in huis hoeft te halen. Ik ben nl. geen kikkererwten type zeg maar. IF heb ik 2 weken gedaan i.p.v. 3 weken want ik had er wel moeite mee om het vol te houden met geen ontbijt. Ik heb toen het 8 weken slank programma besteld. Dit paste meer bij mij, meer eetmomenten op een dag. Ik heb dit volgehouden en ik viel af!! Yeahhhhhh, ik was zo blij, eindelijk iets wat bij mij past. Ik heb veel geleerd vanuit jullie boeken. Ik heb ook de jaargetijden boeken.

Gelukkig geen rare recepten
Wat ik fijn vond, de kant en klare menu’s. Niet hoeven na te denken wat ik moet eten. Makkelijk uitgelegd, niet van die rare recepten. Achter in de boeken een index zodat je makkelijk kan zoeken. In de jaargetijden boeken staan vergelijkingen in met andere producten. Op insta delen jullie waar bijv. heel veel suikers in zit of welk product jullie beter kunnen nemen. Dat vond ik heel fijn want heel veel tips wist ik gewoon niet.

Ik dacht namelijk vaak dat ik goed bezig was. Ik wist bijv. niet dat er in een eierkoek veel suikers zit. Ik dacht een gezond tussendoortje, of dat een rijstwafel helemaal niet zo voedzaam is.

Één van de lievelingsrecepten zijn salade met gepofte zoete aardappel, serannoham en zilveruitjes. Dat ik het voor het eerst las dacht ik JAKKES maar het was heerlijk. Ik heb deze salade vaak gemaakt in de zomermaanden. Ik heb alle recepten geprobeerd en als ik eerlijk ben vond ik niet alles lekker maar dat is ook logisch, smaken verschillen.

De garnalen met chilisaus en courgetti staat bij ons op nummer 1, zo lekker!

Heerlijk even niet hoeven nadenken over wat je moet eten.
Ik werk 27 uur in de week en onze dochter was toen 2. Ik kon het programma prima combineren, ik vond het juist heerlijk dat er voor mij was bepaald wat ik mocht eten. Ik keek in de ochtend in het boek en nam alles mee naar het werk. Ze hebben een boodschappenlijstje wat ik zo mee kon nemen, ideaal! Mijn gezin at ook gewoon mee en serveerde ik er aardappels of volkorenpasta bij.

Na het programma ben ik door blijven gaan. Niet via het slank programma maar inmiddels wist ik zelf wel wat wel of niet goed voor je is. Elke donderdagavond pak ik al mijn boeken van de Foodsisters erbij en maak ik een eigen weekmenu. De gezonde tussendoortjes weet ik nu wel en haal ik standaard in huis. Ik eet nu iets meer koolhydraten dan tijdens het programma. Dan eet ik bijv. 1 aardappel erbij of een beetje volkorenpasta.

De grootste tip die ik van jullie heb gehad is dat het programma NIET is om af te vallen maar om juist een gezondere levensstijl te krijgen. Altijd als ik ging afvallen dan had ik juist trek in meer snoep of iets ongezonds omdat het eigenlijk niet mocht.

Afvallen = niet lekker mogen eten!!

Ik wil een gezonde mama zijn.
Nu heb ik de mindset dat ik gezonder wil eten en dan is het veel makkelijker vol te houden omdat ik een gezonde mama wil zijn voor mijn kind. Ik wil er nog heel lang zijn voor haar. Als ik door was blijven gaan met elke dag een pak koek naar binnen werken dan was mijn kans veel groter op hart en vaatziekten. Tuurlijk vind ik snoep en koek nog steeds lekker maar in maten. Ik kan nu ook genieten van een koekje. Voorheen als ik een pak koek naar binnen werkte proefde ik het niet eens.

Als ik nu in de supermarkt loop ben ik trots dat ik gezonde dingen in mijn karretje heb liggen en dat geeft mij ook een slank gevoel.

Ik ben heel blij dat Foodsisters op mijn pad is gekomen, ik heb eindelijk een programma gevonden dat bij mij past!

Wil jij ook de slag met afvallen? Kijk dan hier voor meer informatie: https://www.foodsisters.nl/afvallen/

Fotografie: Martine van der Moolen

Pin It on Pinterest