Pompoensoep recept

Koningsdag heb ik gevierd bij mijn zusje in Amsterdam. Ze had een heerlijke ‘Konings pompoen soep’ gemaakt waar ik het recept graag even van deel. Hij was zo lekker dat hij ook na Koningsdag vast nog heerlijk smaakt. Wat heb je nodig:

  • 1 flespompoen (kook de schil gewoon mee)
  •  1 winterwortel, in stukjes
  •  2 eetlepels kokosolie
  •  teentje knoflook, fijngesneden
  •  1 ui in stukken
  •  1/2 tot een hele  (kijk wat je lekker vindt!) rode peper in kleine stukjes gesneden
  • 1 flinke eetlepel kerriepoeder  en een flinke eetlepel kurkumapoeder
  • 1 liter bouillon (ze gebruikt zoutarme bouillonblokjes van Healthy Planet, te koop bij Ekoplaza)
  • 200 ml kokosmelk (liefst fairtrade en/of biologisch natuurlijk!)
  • zout, versgemalen zwarte peper
  •  1 citroen, uitgeperst
  1. Verhit olie in de soeppan en fruit hierin de stukjes pompoen, wortel, het pepertje in stukjes, knoflook en de ui  (10 min.)
  2. Voeg het kerriepoeder en kurkumapoeder toe en schep alles goed door. Laat nog 5 minuutjes fruiten op een laag vuur.
  3. Voeg de liter bouillon toe.
  4. Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken. De blokjes pompoen en wortel moeten helemaal zacht zijn geworden.
  5. Haal na 15 minuten (als de groenten zacht zijn) de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. De soep moet een egaal glad geheel worden.
  6. Voeg nu de kokosmelk toe.
  7. Voeg ook het citroensap toe en roer het geheel weer goed door.
  8. Voeg eventueel wat peper en zout toe om de soep op smaak te brengen.

Ze serveerde de soep met zalmsnippers.

 

 

Pin It on Pinterest