Super makkelijk dat de courgetti nu overal kant-en klaar te verkrijgen is. Geen gedoe met een spiraalsnijder. Al vinden wij wel dat je met een spiraalsnijder mooiere en langere slierten krijgt. Idee voor vanavond: Courgetti met vegetarische gehaktballetjes
Dit heb je nodig voor 2 personen:
400 g courgetti
1 verpakking vegetarische balletjes (200 g)
200 g tomatenblokjes, gezeefd
1 sjalotje, gesnipperd
1/2 rode peper, in stukjes
1 theelepel Italiaanse kruiden (gedroogd)
1 teentje knoflook, geperst
50 g Parmezaanse kaas
Peper en zout
Zo maak je het:
- Verhit wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin het sjalotje en knoflook.
- Voeg de tomatenblokjes, rode peper, kruiden, peper en zout toe en laat een aantal minuten op zacht vuur pruttelen.
- Bak de vegetarische balletjes in een andere pan mooi bruin.
- Kook water in een waterkoker en giet over de courgetti heen, zodat deze warm wordt. Serveer de saus en worstjes over de courgetti en strooi er als laatste de Parmezaanse kaas overheen.
Bereidingstijd: 20 minuten