Heb je binnenkort een feestje? Maak dan deze cheesecake MET chocolade. Super makkelijk te maken. En raad eens: ook nog eens koolhydraatarm! Hier ga je zeker punten mee scoren. Nu is het natuurlijk niet de bedoeling dat je hier gelijk een halve taart van opeet, want hij bevat wel degelijk calorieën. Delen is dus verplicht, maar dat lijkt me tijdens een feestje geen probleem.

Cheesecake met chocoladeswirl

Wat heb je nodig
Voor de bodem:
150 gram amandelmeel
30 gram roomboter

Voor de vulling:
600 gram zuivelspread naturel light

200 gram ongeklopte slagroom
1 ei
200 gram pure chocolade (85%)

Optioneel: 1 zakje vanille suiker

Zo maak je het:
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Smelt de boter. Voeg de boter toe aan de amandelmeel en roer goed door elkaar.
3. Bekleed een taart vorm met bakpapier. Doe de amandelmeel erin en druk goed aan met een lepel.
4. Roer de zuivelspread tot en glad mengsel. Voeg het slagroom toe en roer goed door elkaar. Voeg vervolgens het ei toe en optioneel het zoetstof. Verdeel de vulling over de taartbodem.
5. Smelt de chocolade au bain-marie. Giet voorzichtig de chocolade in cirkels over het taartmengsel. Maak met een satéprikker of ander dun stokje cirkelvormige bewegingen door het beslag, zo ontstaat er een mooie swirl. Bak de cheesecake voor 50-60 minuten en laat deze vervolgens minimaal 3 uur in de koelkast afkoelen.

Voedingswaarde slanke en makkelijke cheesecake per punt (1/12)

Energie Koolhydraten Eiwitten Vet Verz. vet Vezels
340 6,9 9,3 30 15,1 3,4

 

Pin It on Pinterest