Dit recept komt uit ons jaarprogramma.

Het hele jaar door slank en fit blijven.

Ontvang 4 kookboeken met veel recepten + 16 weekmenu’s!  Bestel hier: https://www.foodsisters.nl/jaarprogramma/

Stamppot een heerlijk Hollandse klassieker. Maar zeg nou zelf is het niet eens leuk om iets anders dan andijviestamppot of boerenkool op tafel te zetten? Dit is ons favoriete stamppot recept. En het fijne is dat de kinderen er ook dol op zijn.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
120 g broccoliroosjes (diepvries)
2 kleine zoete aardappels (ca. 160 gram)
25 g verse geitenkaas 45+
50 g magere spekreepjes
Scheutje melk
5 pecannoten, gehakt
Peper

Zo maak je het:
Schil de zoete aardappel en snijd hem in blokjes. Kook de zoete aardappel in ongeveer 15 minuten gaar. Voeg de laatste 7 minuten de broccoliroosjes toe.

Bak de magere spekreepjes uit in een koekenpan, zonder olie.

Giet de zoete aardappel en broccoli af. Voeg een scheutje melk toe en
stamp het fijn tot een stamppot. Bestrooi met een beetje peper.

Verkruimel de geitenkaas en strooi de noten over de stamppot heen.

Bereidingstijd: 25 minuten

Pin It on Pinterest