Bosbessentaart als ontbijt! Zo lust je wel havermout
Deze bosbessen ontbijt taart is super simpel om te maken en zo lekker dat je zelfs later op de ochtend of middag nog een stukje wilt. Wist je dat een kommetje havermout een super power ontbijt is? Dit vult goed door de vele vezels. Niet iedereen staat ’s morgens te juichen bij z’n bak warme pap. Daarom hebben we voor deze mensen een heerlijk alternatief recept met havermout. Door de combinatie van kokos en vanilleyoghurt proef je de havermout niet eens meer. Zoals je van ons gewend bent is dit natuurlijk ook een slank recept. Je kunt hier van eten zonder schuldgevoel want 1 portie bevat minder calorieën en koolhydraten dan een gewone havermout.

Bosbessentaart
Voor 1 taart (8 porties)

Dit heb je nodig:
130 gram Havermout
1 theelepel gemberpoeder
½ theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
1 pak Vanille sojayoghurt (500 ml)
150 gram verse bosbessen (bevroren zijn ook goed, niet eerst ontdooien)
200 ml kokosmelk

Zo maak je het:
Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal eventueel in met boter. Mix alle ingrediënten in een grote kom. Voeg als laatste de bosbessen en kokosmelk toe. Zet een uur in de oven. Laat de taart afkoelen tot kamertemperatuur. Zet het vervolgens een nacht in de koelkast zodat het geheel mooi indikt.

Bereidingstijd: 10 minuten, bakken 60 minuten

Schermafbeelding 2015-12-04 om 13.56.08

Pin It on Pinterest