Weet je nog niet wat je gaat eten vanavond? Wij hebben een lekker Hollands recept met bloemkool voor je. Vol van smaak met twee soorten kaas. Zo hebben we onze ovenschotel graag. Gemakkelijk te maken en voor de vegetarische variant vervang je het gehakt voor vegetarisch gehakt. Lekker genieten!

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
200 g (tartaar) gehakt
200 g bloemkool, in roosjes (diepvries)
100 ml kookroom
1/2  runderbouillonblokje
50 g geraspte kaas 30+
2 plakken mozzarella

Ovenschaaltje (ca. 21 x 15 cm)

Zo maak je het:
Kook de bloemkoolroosjes in 4 minuten. Giet af. Gebruik je verse bloemkool kook dan 5 minuten langer.

Verwarm in een hapjespan een scheutje olijfolie en bak hierin het gehakt rul en bestrooi met zout en peper. Voeg de bloemkoolroosjes en de kookroom toe.

Verkruimel het bouillonblokje en roer goed door het mengsel. Bak nog 2 minuten op halfhoog vuur.

Verdeel het gehaktmengsel over het ovenschaaltje. Bestrooi met de geraspte kaas en de mozzarella. Zet 20 minuten in de oven.

Oven: 200 graden
Bereidingstijd: 15 minuten
Bakken: 20 minuten

Dit recept komt uit ons kookboek: Afvallen met intermittent Fasting

Meer informatie                   Naar de website

Pin It on Pinterest