Pompoensoep recept
Het wordt koud en rillering weer met koningsdag. Thuis even snel opwarmen en dan weer verder 🙂 Dit recept is van mijn zusje Cindy.  Ze had een keer een heerlijke ‘Konings pompoen soep’ gemaakt waar ik het recept graag even van deel. Hij is echt heerlijk
- 1 flespompoen (kook de schil gewoon mee)
- Â 1 winterwortel, in stukjes
- Â 2 eetlepels kokosolie
- Â teentje knoflook, fijngesneden
- Â 1 ui in stukken
-  1/2 tot een hele  (kijk wat je lekker vindt!) rode peper in kleine stukjes gesneden
- 1 flinke eetlepel kerriepoeder  en een flinke eetlepel kurkumapoeder
- 1 liter bouillon (ze gebruikt zoutarme bouillonblokjes van Healthy Planet, te koop bij Ekoplaza)
- 200 ml kokosmelk (liefst fairtrade en/of biologisch natuurlijk!)
- zout, versgemalen zwarte peper
- Â 1 citroen, uitgeperst
- Verhit olie in de soeppan en fruit hierin de stukjes pompoen, wortel, het pepertje in stukjes, knoflook en de ui  (10 min.)
- Voeg het kerriepoeder en kurkumapoeder toe en schep alles goed door. Laat nog 5 minuutjes fruiten op een laag vuur.
- Voeg de liter bouillon toe.
- Breng de soep aan de kook en laat 15 minuten koken. De blokjes pompoen en wortel moeten helemaal zacht zijn geworden.
- Haal na 15 minuten (als de groenten zacht zijn) de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. De soep moet een egaal glad geheel worden.
- Voeg nu de kokosmelk toe.
- Voeg ook het citroensap toe en roer het geheel weer goed door.
- Voeg eventueel wat peper en zout toe om de soep op smaak te brengen.
Hoeveel porties zijn dit?
Deze kan voor twee personen
Dit kan voor twee personen