Aspergesoep voor  2 personen

Dit heb je nodig:

Was de asperges, verwijder de houtachtige onderkant en snijd de asperges in stukjes. Breng de asperges en het bouillontablet met 1 liter water aan de kook. Laat de asperges na 15 min. op laag vuur doorkoken. Smelt in een soeppan de boter, strooi de bloem erover en roer deze door de boter. Laat dit even bruisen en voeg al roerend scheut voor scheut ongeveer 250 milliliter kookvocht  van de asperges erbij (schenk de volgende scheut er pas bij als de vorige volledig is opgenomen). Voeg de asperges aan de soep toe, houd 1 asperge apart en snijd deze in kleine stukjes. Laat de soep 15 min. op laag vuur doorkoken. Haal na 15 minuten de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. De soep moet een egaal glad geheel worden. Prak de eieren fijn met een vork. Voeg het ei, de aspergestukjes en de hamreepjes toe aan de soep. Breng het geheel op smaak met zout en (versgemalen) peper en strooi de peterselie erover. Serveer direct.

In veel recepten van aspergesoep wordt room of crème fraiche  toegevoegd. Qua smaak is dit in dit recept niet nodig en door het weg te laten vermijd je extra calorieën. 2 eetlepels crème fraiche  levert 67 calorieën, 7 gram vet, 0,4 gram eiwit en 0,6 gram koolhydraten.

Voedingswaarde per eenpersoonsportie

  • Energie             389 kcal
  • Eiwit                24 g
  • Vet                  22 g
  • Koolhydraten     21 g

 

 


Pin It on Pinterest