Ben je misschien verslaafd aan suiker?

Misschien heb je wel eens overwogen om te stoppen met het eten van suiker. Hoe lang heb je dit volgehouden? Wij zien dat het vaak nog wel lukt om twee maanden geen suiker te eten, maar daarna kan het een behoorlijke strijd worden.

Producten met suiker zijn ook zo lekker. Oreo koekjes, Ben & Jerry’s ijs, stracciatella yoghurt of wat dacht je van de Tony’s Chocolonely reep met caramel zeezout smaak? Ga je alleen al bij het zien van deze verpakkingen watertanden? De gedachte dat je dit allemaal moet laten staan, is niet leuk. Maar we eten nu eenmaal te veel suiker en daar kleven wel wat nadelen aan. Dit zijn de nadelen van het eten van teveel suiker:

Suiker maakt je moe en prikkelbaar

Ben je iemand die moeilijk uit z`n bed kan komen en graag nog even verder snoozed? Teveel suiker in je eetpatroon kan wel eens de boosdoener zijn. Suiker weglaten zal er toe leiden dat je fitter wakker wordt en je ‘s morgens zin hebt in een nieuwe dag.

De kilo’s vliegen eraan

Suiker kan je lichaam gebruiken als brandstof. Maar je moet dan wel veel bewegen om weer die brandstof efficiënt te laten branden. Twee keer per week naar de sportschool is niet genoeg. Wil je suiker goed verbranden dan moet je elke dan

Je verpest je smaak

Door het dagelijks eten van krakelingen, stroopwafels en dropjes en drinken van Optimel en Cola (light) hebben je smaakpapillen een voorkeur voor zoet gecreëerd. Het heeft even tijd nodig voordat je weer kunt genieten van pure voedingsmiddelen als een appel of peer. Maar geloof ons als je een jaar geen troep meer eet smaakt voor jou een beschuitje met aardbeien als een taartje.

Wil je minder suiker eten kijk dan ook ons filmpje:

minder suiker

 

 

 

 

Met deze aanpassing eet je 15kg minder suiker per jaar!   

 

Welkom! Een cadeautje voor jou!

Onze weekmenu's uitproberen? Vul je gegevens in en ontvang een gratis koolhydraatarm weekmenu met handig boodschappenlijstje in je mailbox. 

Het inschrijven is gelukt! Veel plezier met ons weekmenu. Je ontvangt hem nu automatisch in je e-mail. Check voor de zekerheid ook je spambox.

Pin It on Pinterest