Vandaag weer een lekker recept uit ons jaarprogramma. Een zalige ovenschotel met zalm en witlof.

Dit heb je nodig voor 1 persoon:
2 stronken witlof
75 gram warm gerookte zalm flakes
Voor de saus:
2 eetlepels geraspte kaas
2 eetlepels kookroom light
1/2 eetlepel honing
Ovenschaaltje: ø ca. 20 cm

Zo maak je het:
Snijd de onderkant van de stronken witlof en snijd de witlof doormidden.
Verwijder eventueel de harde kern en halveer ze in de lengte. Kook de
witlof in 5 minuten gaar, giet af en laat uitlekken. Doe de witlof in een
ovenschaaltje.

Mix de ingrediënten voor de saus door elkaar. Bestrooi de witlof met de
gerookte zalm flakes en schenk als laatste de saus erover.

Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven.

Oven: 200 graden
Bereidingstijd: 10 minuten
Bakken: 20 minuten

Pin It on Pinterest